Even though we ARE Nikon lovers,we are NOT affiliated with Nikon Corp. in any way.

English German French

Sign up Login
Home Forums Articles Galleries Recent Photos Contest Help Search News Workshops Shop Upgrade Membership Recommended
members
All members Wiki Contests Vouchers Apps Newsletter THE NIKONIAN™ Magazines Podcasts Fundraising

First shot not aligned when braketing

GillesC

Puteaux, FR
21 posts

Click to send email to this author Click to send private message to this author
GillesC Registered since 05th Nov 2012
Mon 23-Sep-13 06:01 PM | edited Mon 23-Sep-13 06:03 PM by GillesC

Hi folks,

I've recently noticed that the first pic is not aligned with the 2 others when braketing and using self-timer to trigger the shutter (D600 on a tripod). Therefore pressing the shutter once and letting the camera taking the 3 pics.

By "not aligned" I mean that's it's as if somebody had bumped into my tripod (small bump).

This does not happen when pressing manually the shutter in burst mode. In this case taking 3 braketed exposures in one burst, i.e. keeping the button pressed.

I first thought it was due the mirror but I do not understand what's different with manual triggering. Does anybody has an idea ?

Thanks
Gilles

Visit my Nikonians gallery.

Subject
ID
Reply message RE: First shot not aligned when braketing
1
Reply message RE: First shot not aligned when braketing
2
Reply message RE: First shot not aligned when braketing
3
     Reply message RE: First shot not aligned when braketing
4
     Reply message RE: First shot not aligned when braketing
7
     Reply message RE: First shot not aligned when braketing
5
          Reply message RE: First shot not aligned when braketing
6
               Reply message RE: First shot not aligned when braketing
8

G