Even though we ARE Nikon lovers,we are NOT affiliated with Nikon Corp. in any way.

English German French

Sign up Login
Home Forums Articles Galleries Recent Photos Contest Help Search News Workshops Shop Upgrade Membership Recommended
members
All members Wiki Contests Vouchers Apps Newsletter THE NIKONIAN™ Magazines Podcasts Fundraising

D600 with SB910/mini-tt1/flex-tt5

Nickthegreeklondon

UK
2 posts

Click to send email to this author Click to send private message to this author
Nickthegreeklondon Registered since 19th Aug 2013
Mon 19-Aug-13 12:17 PM

Hello,

Please could anyone offer advice on how to set up a D600 with PocketWizards/SB910? I have attempted this but am seeing banding above 1/80th second in my images, and assume I am doing something incredibly stupid.

Setup:

D600 with 1.01 firmware.
PW Mini TT1, upgraded to latest firmware (to support D600).
PW Flex TT5, upgraded to latest firmware.
SB-910 mounted in softbox.

Camera:

Settings -> Bracketing/flash -> Flash sync speed 1/200* (Auto FP)

Flash:

Flash is set on manual mode, 1/8 power and disply shows M FP in top left hand corner.

Everything turned on in recommended order i.e. SB-910 -> Flex -> Mini -> D600.

Now, if I take a picture of the soft box at ISO 100, 1/80 second shutter and f/2.8 I see a nice white softbox. Moving to 1/100 shutter, only the top third of the image is illuminated by the flash. At 1/125 second (or higher), the front fabric of the soft box is dark.

I have missed an important setting somewhere, can anyone suggest what it is? Thanks.

G