Even though we ARE Nikon lovers,we are NOT affiliated with Nikon Corp. in any way.

English German French

Sign up Login
Home Forums Articles Galleries Recent Photos Contest Help Search News Workshops Shop Upgrade Membership Recommended
members
All members Wiki Contests Vouchers Apps Newsletter THE NIKONIAN™ Magazines Podcasts Fundraising
jmiguez

Lafayette, US
534 posts

Click to send email to this author Click to send private message to this author
jmiguez Silver Member Nikonian since 17th Oct 2010
Sat 11-Aug-12 09:24 PM

I just bought a used D700 with a MB-D10 grip. However, the MB-D10 won't work with the EN-EL3 battery? Whenever I put the battery into the MB-D10 I get a low battery symbol and the camera won't turn on. Swapping the batteries doesn't help. If I use AA batteries, the camera accepts them and does its thing.

Both batteries show fully charged and New "0" in the Battery Info. I removed the two screws, opened the EN-EL3 slide in tray and checked all of the contacts visually and with a Volt-Ohm meter. While in the tray both batteries registered about 8.2 vdc.

I don't have another MB-D10 grip with which to make sure it isn't the camera's contacts. Nor do I have an EL4 battery to test.

Any ideas or suggestions besides return the camera?

John

My Pictures may be seen here: http://jmiguez.smugmug.com/

Subject
ID
Reply message RE: MB-D10 Issue
1
Reply message RE: MB-D10 Issue
2
     Reply message RE: MB-D10 Issue
3
          Reply message RE: MB-D10 Issue
4
               Reply message RE: MB-D10 Issue
5
                    Reply message RE: MB-D10 Issue
6

G