Even though we ARE Nikon lovers,we are NOT affiliated with Nikon Corp. in any way.

English German French

Sign up Login
Home Forums Articles Galleries Recent Photos Contest Help Search News Workshops Shop Upgrade Membership Recommended
members
All members Wiki Contests Vouchers Apps Newsletter THE NIKONIAN™ Magazines Podcasts Fundraising

Epson 1270 - Fine Magenta Lines

gloc

Chippenham, UK
25 posts

Click to send email to this author Click to send private message to this author
gloc Registered since 10th Aug 2002
Mon 03-Feb-03 09:32 PM

Driver Version 5.2
Monitor V 3

Prints have started to show a very fine (one nozzle?) magenta line across the line of print. This happens after a nozzle check and clean, and alignment. The magenta line is not on every pass but on enough to be noticeable. I am using Archive Heavy Weight Matt and have just changed the colour cartridge for a new one. The lines do not show up if I print on economy, they do if I print on anything above this. I have tried varying fine quality and high speed, unticking both on some occasions but all show the same fine magenta lines. As the quality goes up so do the number of magenta lines (to be expected I suppose!).

The nozzles don't appear to be blocked, unless extra lines are how blocked nozzles manifest themselves. I have printed out about 8 squares, and cleaned the nozzles several times. The lines cleared but black blobs were left behind. I then printed out a couple of pictures on Heavy Weight Matte and the lines returned. I have included a couple of pictures for all to see http://groups.msn.com/APMembersGallery/gloc.msnw?action=ShowPhoto&PhotoID=12088 and http://groups.msn.com/APMembersGallery/gloc.msnw?action=ShowPhoto&PhotoID=12089

Can anyone explain why this might be happening.

Gareth

Images of Life

G