Even though we ARE Nikon lovers,we are NOT affiliated with Nikon Corp. in any way.

English German French

Sign up Login
Home Forums Articles Galleries Recent Photos Contest Help Search News Workshops Shop Upgrade Membership Recommended
members
All members Wiki Contests Vouchers Apps Newsletter THE NIKONIAN™ Magazines Podcasts Fundraising

Possible problem with FA?

LightMeter

Houston, Texas, US
1026 posts

Click to send email to this author Click to send private message to this author
LightMeter Silver Member Nikonian since 29th Oct 2011
Wed 19-Sep-12 03:20 AM

I got it today! It looks nice. But noticed the meter acts strange as you change apertures. I tried it with 2 different lenses. For example, in ap priority, you start wide open at f/2.8. Instead of shutter speed going down as you stop down, it goes up, then down. Like this: 1/125, 1/250, 1/250, 1/125, 1/60, 1/30, 1/15. It does it in manual mode too. -, +-, +, +-, -, -, -. I am using 2 new LR44 batteries. Could I be overlooking something? Is that a common problem with FA?

Bill

D7100 D300, F4e, N90s, N6006, N2000, N6000, D40, N5005, black F2 eye level, chrome F2AS, black Nikomat FTN

Non Nikons: Pentax 645, Pentax ME Super, Pentax Spotmatic II, Minoltas SRT 102, SRT 202, Maxxums 7000 and 7000i, Praktica LB, Kiev 4 rangefinder, Canons TX, A1, FT QL, EF, EOS 630

So many cameras, so little time....

Subject
ID
Reply message RE: Possible problem with FA?
1
Reply message RE: Possible problem with FA?
2
     Reply message RE: Possible problem with FA?
3
          Reply message RE: Possible problem with FA?
4
               Reply message RE: Possible problem with FA?
5
                    Reply message RE: Possible problem with FA?
6

G