Even though we ARE Nikon lovers,we are NOT affiliated with Nikon Corp. in any way.

English German French

Sign up Login
Home Forums Articles Galleries Recent Photos Contest Help Search News Workshops Shop Upgrade Membership Recommended
members
All members Wiki Contests Vouchers Apps Newsletter THE NIKONIAN™ Magazines Podcasts Fundraising

Auto-White balance is off - setting somewhere?

lajolla

LaJolla, US
388 posts

Click to send email to this author Click to send private message to this author

"RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?"

lajolla Silver Member Nikonian since 03rd Nov 2005
Mon 28-Oct-13 07:53 PM

I agree that if you are not going to use a white-card manual preset for both cameras, shooting in the same lighting situations, just use the SAME in-camera white-balance factory setting default menu-option for the d4 and d800 that most closely match your actual scene illumination color temp. As you have clearly shown by your careful tests, the color temp differences between your cameras are in the "ballpark", and you can fine-tune/match the images color temps later in your post-processing.


This is a hot, active topic! Auto-White balance is off - setting somewhere? [View all] , Ferguson Silver Member Fellow Ribbon awarded for the generous sharing of his high level expertise in the spirit of Nikonians , Sun 13-Oct-13 01:17 PM
Subject
ID
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
1
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
2
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
3
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
4
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
6
     Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
7
          Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
9
               Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
10
                    Reply message "RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?"
11
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
5
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
8
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
12
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
13
     Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
14
     Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
15
          Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
16
               Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
17
                    Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
18
                         Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
19
                              Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
21
                                   Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
22
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
20
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
25
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
23
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
24
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
26
     Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
27
          Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
28
               Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
29
                    Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
30
                    Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
31
                         Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
32
                              Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
33
                              Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
34
                                   Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
35
                                        Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
36
                                        Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
37
                                             Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
38
                                                  Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
39
                                                  Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
40
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
41
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
42
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
44
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
43
     Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
45
          Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
46
               Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
47
                    Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
48
                         Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
49
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
50
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
51
     Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
53
          Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
54
               Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
55
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
52