Even though we ARE Nikon lovers,we are NOT affiliated with Nikon Corp. in any way.

English German French

Sign up Login
Home Forums Articles Galleries Recent Photos Contest Help Search News Workshops Shop Upgrade Membership Recommended
members
All members Wiki Contests Vouchers Apps Newsletter THE NIKONIAN™ Magazines Podcasts Fundraising

Auto-White balance is off - setting somewhere?

Gromit44

UK
730 posts

Click to send email to this author Click to send private message to this author

"RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?"

Gromit44 Registered since 04th Jan 2012
Thu 17-Oct-13 01:33 PM | edited Thu 17-Oct-13 01:52 PM by Gromit44

I just tried some shots at different WB settings on a D800E and the colour temps given by ACR don't match the ones given on page 145 of the Nikon manual.

e.g.

D800E on Incandescent - the manual says it's 3,000K but ACR says it's 2,950K with a tint of +2.

D800E on Fluorescent 4 Cool White - the manual says it's 4,250K but ACR says it's 3,950K with a tint of +39.

D800E on Direct Sunlight - the manual says it's 5,200K but ACR says it's 5,050K with a tint of +8.

D800E on Flash - the manual says it's 5,400K but ACR says it's 6,150K with a tint of +7.

D800E on Cloudy - the manual says it's 6,000K but ACR says it's 5,750K with a tint of +5.

D800E on Shade - the manual says it's 8,000K but ACR says it's 7,200K with a tint of +14.

D800E on K 5000 - it should be 5,000K but ACR says it's 4,850K with a tint of +9.

For all shots - Picture Control was on Standard. Exposure on Manual. No tweaks to default WB presets.


This is a hot, active topic! Auto-White balance is off - setting somewhere? [View all] , Ferguson Silver Member Fellow Ribbon awarded for the generous sharing of his high level expertise in the spirit of Nikonians , Sun 13-Oct-13 01:17 PM
Subject
ID
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
1
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
2
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
3
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
4
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
6
     Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
7
          Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
9
               Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
10
                    Reply message "RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?"
11
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
5
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
8
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
12
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
13
     Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
14
     Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
15
          Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
16
               Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
17
                    Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
18
                         Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
19
                              Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
21
                                   Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
22
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
20
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
25
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
23
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
24
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
26
     Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
27
          Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
28
               Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
29
                    Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
30
                    Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
31
                         Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
32
                              Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
33
                              Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
34
                                   Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
35
                                        Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
36
                                        Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
37
                                             Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
38
                                                  Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
39
                                                  Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
40
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
41
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
42
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
44
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
43
     Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
45
          Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
46
               Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
47
                    Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
48
                         Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
49
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
50
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
51
     Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
53
          Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
54
               Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
55
Reply message RE: Auto-White balance is off - setting somewhere?
52