Even though we ARE Nikon lovers,we are NOT affiliated with Nikon Corp. in any way.

English German French

Sign up Login
Home Forums Articles Galleries Recent Photos Contest Help Search News Workshops Shop Upgrade Membership Recommended
members
All members Wiki Contests Vouchers Apps Newsletter THE NIKONIAN™ Magazines Podcasts Fundraising
stappy

Alexandria, US
225 posts

Click to send email to this author Click to send private message to this author

"RE: Cameras won't shoot"

stappy Gold Member Nikonian since 06th Aug 2009
Fri 08-Feb-13 01:21 AM

Have you been using the same memory cards between cameras?

Perhaps the cameras are having a problem with the memory card and thus refuse to shoot. How is your custom setting configured for the camera to operate with no memory card? Usually it will give an error on the LCD for a bad card. I've had that happen and had it go away after turning the camaera off and on. It might be worth a try and it can't really hurt. Put the card(s) into a card reader on a PC/MAC and do a disk check followed by a low level format. Then format in camera.

Just a guess.

I've taken up the habit of occasionally doing the disk check / format routine for prevention.



Brian

A general, generic topic Cameras won't shoot [View all] , 123ckf , Thu 07-Feb-13 11:16 PM
Subject
ID
Reply message RE: Cameras won't shoot
1
Reply message RE: Cameras won't shoot
2
Reply message RE: Cameras won't shoot
3
Reply message RE: Cameras won't shoot
4
Reply message RE: Cameras won't shoot
5
     Reply message RE: Cameras won't shoot
6
     Reply message RE: Cameras won't shoot
8
          Reply message RE: Cameras won't shoot
9
Reply message RE: Cameras won't shoot
7
Reply message RE: Cameras won't shoot
10
Reply message RE: Cameras won't shoot
11
     Reply message RE: Cameras won't shoot
12
     Reply message RE: Cameras won't shoot
13