Even though we ARE Nikon lovers,we are NOT affiliated with Nikon Corp. in any way.

English German French

Sign up Login
Home Forums Articles Galleries Recent Photos Contest Help Search News Workshops Shop Upgrade Membership Recommended
members
All members Wiki Contests Vouchers Apps Newsletter THE NIKONIAN™ Magazines Podcasts Fundraising

Strobe is firing but camera is not registering

kellyringphotos

US
22 posts

Click to send email to this author Click to send private message to this author

"RE: Strobe is firing but camera is not registering"

kellyringphotos Registered since 08th Nov 2012
Mon 04-Feb-13 12:59 PM

Thank you all for trying to help me...

The red-eye reduction flash setting on my camera is turned off.

I don't think the strobe has a pre-flash setting (but I could be wrong), I just don't see any info. about that.

The strobe is a 300 watt pro studio strobe-
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160907030852&ssPageName=ADME:L:OC:US:3160

This is the promaster transmitter I'm using-
http://www.amazon.com/Promaster-Studio-Flash-Receiver-Transmitter/dp/B002MUGG9U

I set my camera at about f2.5, ISO from L0.3 to 100 and was shooting at about 50-60th of a second. I had it set to 4fps on CH. I tried all the settings in my camera for the flash, but kept it on front curtain sync and I'm shooting in M.

I did not try cleaning the electrical things in the hot shoe because I assumed it was connected properly since the flash was firing.

Thank you!!!

A general, generic topic Strobe is firing but camera is not registering [View all] , kellyringphotos , Sat 02-Feb-13 01:35 AM
Subject
ID
Reply message RE: Strobe is firing but camera is not registering
1
Reply message RE: Strobe is firing but camera is not registering
2
     Reply message RE: Strobe is firing but camera is not registering
3
          Reply message RE: Strobe is firing but camera is not registering
4
          Reply message RE: Strobe is firing but camera is not registering
5
               Reply message RE: Strobe is firing but camera is not registering
6
Reply message RE: Strobe is firing but camera is not registering
7
Reply message RE: Strobe is firing but camera is not registering
8
Reply message RE: Strobe is firing but camera is not registering
9
     Reply message RE: Strobe is firing but camera is not registering
10
     Reply message RE: Strobe is firing but camera is not registering
11
     Reply message RE: Strobe is firing but camera is not registering
12
     Reply message RE: Strobe is firing but camera is not registering
13
          Reply message RE: Strobe is firing but camera is not registering
14
               Reply message RE: Strobe is firing but camera is not registering
15
                    Reply message RE: Strobe is firing but camera is not registering
20
     Reply message RE: Strobe is firing but camera is not registering
16
          Reply message RE: Strobe is firing but camera is not registering
17
               Reply message RE: Strobe is firing but camera is not registering
18
                    Reply message RE: Strobe is firing but camera is not registering
19