Even though we ARE Nikon lovers,we are NOT affiliated with Nikon Corp. in any way.

English German French

Sign up Login
Home Forums Articles Galleries Recent Photos Contest Help Search News Workshops Shop Upgrade Membership Recommended
members
All members Wiki Contests Vouchers Apps Newsletter THE NIKONIAN™ Magazines Podcasts Fundraising

A different D800 CLS problem

Vox Sciurorum

Newton, US
240 posts

Click to send email to this author Click to send private message to this author

"A different D800 CLS problem"

Vox Sciurorum Registered since 18th Oct 2007
Wed 27-Jun-12 09:41 PM

My D800E does not reliably trigger remote flashes, in TTL mode or otherwise. There is a known bug with M mode. That can't be my problem because switching to TTL is supposed to avoid it. If anything the problem is worse in TTL mode. I initially thought it never fired remotes that were set to TTL but with more testing I got occasional fires. When it does trigger remotes the camera flash usually does not contribute any illumination itself.

Used in normal mode, rather than commander, the flash usually works. After the first CLS glitch the flash never charged (no lightning bolt symbol) and I had to remove the battery to get it back. That problem did not recur.

Anybody have this variant of the problem? I hope I just forgot to set custom setting Q39, "Enable random CLS failure", to Off.

I tried different slave flashes, SB-800 and SB-R200. I checked the SB800 with a different camera. It's the camera, not the flash.

This is a hot, active topic! A different D800 CLS problem [View all] , Vox Sciurorum , Wed 27-Jun-12 07:41 PM
Subject
ID
Reply message RE: A different D800 CLS problem
1
Reply message RE: A different D800 CLS problem
2
     Reply message RE: A different D800 CLS problem
3
          Reply message RE: A different D800 CLS problem
4
               Reply message RE: A different D800 CLS problem
5
                    Reply message RE: A different D800 CLS problem
6
                         Reply message RE: A different D800 CLS problem
7
                              Reply message RE: A different D800 CLS problem
8
                                   Reply message RE: A different D800 CLS problem
9
Reply message RE: A different D800 CLS problem
10
Reply message Still broken
11
     Reply message RE: Still broken
12
          Reply message RE: Still broken
13
               Reply message RE: Still broken
14
                    Reply message RE: Still broken
15
                         Reply message RE: Still broken
16
                              Reply message RE: Still broken
17
                              Reply message RE: Still broken
18
                              Reply message RE: Still broken
19
Reply message RE: A different D800 CLS problem
20
Reply message RE: A different D800 CLS problem
21
Reply message RE: A different D800 CLS problem
22
     Reply message RE: A different D800 CLS problem
23