Even though we ARE Nikon lovers,we are NOT affiliated with Nikon Corp. in any way.

English German French

Sign up Login
Home Forums Articles Galleries Recent Photos Contest Help Search News Workshops Shop Upgrade Membership Recommended
members
All members Wiki Contests Vouchers Apps Newsletter THE NIKONIAN™ Magazines Podcasts Fundraising

Problem using Remote for long exposure

elec164

US
2578 posts

Click to send email to this author Click to send private message to this author

"RE: Problem using Remote for long exposure"

elec164 Silver Member Nikonian since 15th Jan 2009
Sat 01-Dec-12 12:04 PM

>By your description, you are expecting the shutter on your
>D7000 to act as if it's in "T" mode - but the camera
>only offers "B" mode. In fact, I don't know of any
>digital camera which offers a "T" mode shutter
>release.

The D7000 does offer T-mode via the use of the ML-L3 and the remote mode while using the M exposure mode. And the fact that Steven reports seeing a "--" symbol in the viewfinder means that he did put the release dial into remote (ML-L3) mode.

We still need to know if the third party remote is infrared or wired. Being he is using the remote release mode I'm assuming its an IR unit.

Pete

Pete

Visit my Nikonians gallery.

A general, generic topic Problem using Remote for long exposure [View all] , Steve6344 Gold Member , Thu 29-Nov-12 01:01 PM
Subject
ID
Reply message RE: Problem using Remote for long exposure
1
Reply message RE: Problem using Remote for long exposure
2
     Reply message RE: Problem using Remote for long exposure
3
Reply message RE: Problem using Remote for long exposure
4
Reply message RE: Problem using Remote for long exposure
5
Reply message RE: Problem using Remote for long exposure
6
Reply message RE: Problem using Remote for long exposure
8
     Reply message RE: Problem using Remote for long exposure
9
Reply message RE: Problem using Remote for long exposure
7