Even though we ARE Nikon lovers,we are NOT affiliated with Nikon Corp. in any way.

English German French

Sign up Login
Home Forums Articles Galleries Recent Photos Contest Help Search News Workshops Shop Upgrade Membership Recommended
members
All members Wiki Contests Vouchers Apps Newsletter THE NIKONIAN™ Magazines Podcasts Fundraising

D3000 not working with AF S DX 55-200 f/4-5.6 ED

MEMcD

US
31324 posts

Click to send email to this author Click to send private message to this author

"RE: D3000 not working with AF S DX 55-200 f/4-5.6 ED"

MEMcD Moderator In depth knowledge in various areas Nikonian since 24th Dec 2007
Mon 04-Mar-13 03:32 AM

Hi Hunter,

Welcome to Nikonians!
Sorry to hear of your problem.
First check the electrical contacts on the lens and make sure they all project out the same distance. They are spring loaded and can get jammed in.
Second, make sure the lens is fully seated and locked in the camera mount. After it clicks gently rotate the lens back and fourth to verify it is locked in the mount.
If the problem persists, the electrical contacts on the lens or the body might be oxidized. Clean them with a soft clean cloth or better yet Deoxit available at Radio Shack.
Good Luck and Enjoy your Nikons!

Best Regards,
Marty

A topic tagged as in need of help D3000 not working with AF S DX 55-200 f/4-5.6 ED [View all] , hunterfreeman1 , Mon 04-Mar-13 01:35 AM
Subject
ID
Reply message RE: D3000 not working with AF S DX 55-200 f/4-5.6 ED
1
Reply message RE: D3000 not working with AF S DX 55-200 f/4-5.6 ED
2
     Reply message RE: D3000 not working with AF S DX 55-200 f/4-5.6 ED
3
          Reply message RE: D3000 not working with AF S DX 55-200 f/4-5.6 ED
4
               Reply message RE: D3000 not working with AF S DX 55-200 f/4-5.6 ED
5
               Reply message RE: D3000 not working with AF S DX 55-200 f/4-5.6 ED
6