Even though we ARE Nikon lovers,we are NOT affiliated with Nikon Corp. in any way.

English German French

Sign up Login
Home Forums Articles Galleries Recent Photos Contest Help Search News Workshops Shop Upgrade Membership Recommended
members
All members Wiki Contests Vouchers Apps Newsletter THE NIKONIAN™ Magazines Podcasts Fundraising

D7000 commander mode stopped working with my SB910

cyberpunk2019

Buenos Aires, AR
2 posts

Click to send email to this author Click to send private message to this author
cyberpunk2019 Registered since 15th Oct 2012
Mon 15-Oct-12 09:42 PM

Hi, I need some help to troubleshoot this problem.

Yesterday I was shooting with the camera D7000 (3 months old) and my SB-910 (1 month old) in remote mode (commander group A Ch 1), when it stop responding.

I changed the batteries of the Flash, reset the settings to factory, reconfigured the remoto setting (Different opciones Ch/Group), and still not firing.

I test the flash in other camera D700 in remote mode and it works fine, I also test it with a SB800, and boths worked fine with the other camera.

Then I configured the same settings in my D7000 (just as before), but It still not firing, neither of two flashes (SB-910 and SB-800).

I had reseted the camera to the default settings, changed the battery, changed the lenses, I also did a firmware flash again with the latest versiĆ³n 1.3, but the commander mode is not responding.

Any idea?

Is this a common issue?

Someone has suffer the same problem?


Thanks, and sorry for my english.

feq67

Chicago, US
11 posts

Click to send email to this author Click to send private message to this author

#1. "RE: D7000 commander mode stopped working with my SB910" | In response to Reply # 0

feq67 Silver Member Charter Member
Mon 15-Oct-12 11:35 PM

Hi cyberpunk2019,

Is the pop-up flash activated? The D7000 will not trigger your remote flash if the built in pop-up flash is lowered.

Regards,
Fred.

cyberpunk2019

Buenos Aires, AR
2 posts

Click to send email to this author Click to send private message to this author

#2. "RE: D7000 commander mode stopped working with my SB910" | In response to Reply # 1

cyberpunk2019 Registered since 15th Oct 2012
Tue 16-Oct-12 12:27 AM

Fred, yes the pop-up is open.

It worked for my the remote trigger (with the internal commander mode), but yesterday when I was shooting, it stop responding.

I found (well I think) that the camera is not sending the signal to the remote flash.

Tomorrow I will test it with another SB910, but I have no hope.
And here in my country is not easy to send the camera to the technical service, because my D7000 is from USA, but in Nikon in Argentina don't accept to repair cameras from other countries.

I think I will need to get an SU-800 or other Flash to work as a controler.

The crazy part is that It is a new camera, it is only 3 months old.

I couldn't find similar problems searching in the Web, that is why I'm asking it here, where there are a lot of photographer using similar configurations.

Thanks.

G