Even though we ARE Nikon lovers,we are NOT affiliated with Nikon Corp. in any way.

English German French

Sign up Login
Home Forums Articles Galleries Recent Photos Contest Help Search News Workshops Shop Upgrade Membership Recommended
members
All members Wiki Contests Vouchers Apps Newsletter THE NIKONIAN™ Magazines Podcasts Fundraising
sgtsaunders69

US
1 posts

Click to send email to this author Click to send private message to this author
sgtsaunders69 Registered since 24th Sep 2012
Mon 24-Sep-12 04:59 AM

My D5100 is not being recognized by the View software (latest update) installed on my PC. I've only had it a month or so, and it initially would sync and transfer photos but suddenly won't transfer files and the camera does not show up in the source device window in the update portion of the utility. Any suggestions on troubleshooting this would be helpful.

Thanks!

blw

Richmond, US
28571 posts

Click to send email to this author Click to send private message to this authorClick to send message via AOL IM

#1. "RE: D5100 and ViewNX 2" | In response to Reply # 0

blw Moderator Awarded for his high level of expertise in various areas Nikonian since 18th Jun 2004
Mon 24-Sep-12 09:29 AM

More than likely there's something wrong in your USB subsystem, so that the software doesn't even know that the camera is there. The first thing I'd do is reboot. The second thing is to look carefully in the system viewer to see if the camera is even in the device tree. If it is, then it's time to go looking at the software. I seriously doubt the problem is in the camera, unless there's something physically wrong with the cable.

And by the way, most of us use USB card readers, rather than plugging the camera itself in.

_____
Brian... a bicoastal Nikonian and Team Member

My gallery is online. Comments and critique welcomed any time!

G