Go to a  "printer friendly" view of this message which allow an easy print Printer-friendly copy Go to the page which allows you to send this topic link and a message to a friend Email this topic to a friend
Forums Lobby MULTILINGUAL NIKONIANS The Dutch Café (Public) topic #594
View in linear mode

Subject: "WT-4 en Vista 64 bit" Previous topic | Next topic
marijn52 Registered since 09th Sep 2009Wed 09-Sep-09 10:08 AM
5 posts Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin    Click to send email to this author Click to send private message to this authorClick to view this author's profile
"WT-4 en Vista 64 bit"


's-Hertogenbosch, NL
          

De Connectivity Util van Nikon heeft alleen een driver voor Vista 32 bit en werkt niet onder Vista 64 bit. Onbegrijpelijk dat Nikon geen driver maakt voor de 64 bitversie. Immers de gebruikers werken met grote bestanden en zijn gebaad bij een snelle verwerking ervan. Een groot intern geheugen helpt daarbij. Maar met 32-bits Vista kan ik slechts 3Gb intern geheugen adresseren.
Weet iemand een oplossing voor dit onhandige probleem?

Dan nog een opmerking over de WT-4 in zijn algemeenheid. Zeer onhandig dat je het toestel niet onder je camera kunt schroeven, zoals dat wel was bij de voorgangers WT-1 t/m WT-3. Nu zit je eigenlijk nog steeds aan een draadje en kun je de camera niet even neerleggen zonder de kabel los te maken.

Beide geen goede zaken, Nikon!!!

  

Alert Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote | Top

Replies to this topic
Subject Author Message Date ID
Reply message RE: WT-4 en Vista 64 bit
wblink
13th Sep 2009
1
Reply message RE: WT-4 en Vista 64 bit
marijn52
16th Sep 2009
2
     Reply message RE: WT-4 en Vista 64 bit
wblink
19th Sep 2009
3
          Reply message RE: WT-4 en Vista 64 bit
marijn52
21st Sep 2009
4
               Reply message RE: WT-4 en Vista 64 bit
wblink
22nd Sep 2009
5
                    Reply message RE: WT-4 en Vista 64 bit
marijn52
25th Sep 2009
6
                         Reply message RE: WT-4 en Vista 64 bit
wblink
25th Sep 2009
7
                              Reply message RE: WT-4 en Vista 64 bit
marijn52
29th Sep 2009
8
                                   Reply message RE: WT-4 en Vista 64 bit
wblink
30th Sep 2009
9
                                        Reply message RE: WT-4 en Vista 64 bit
mhofman Silver Member
03rd Oct 2009
10
                                             Reply message RE: WT-4 en Vista 64 bit
wblink
04th Oct 2009
11

wblink Registered since 09th Feb 2009Sun 13-Sep-09 04:17 PM
255 posts Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin    Click to send email to this author Click to send private message to this authorClick to view this author's profile
#1. "RE: WT-4 en Vista 64 bit"
In response to Reply # 0


Gendt, NL
          

>De Connectivity Util van Nikon heeft alleen een driver voor
>Vista 32 bit en werkt niet onder Vista 64 bit. Onbegrijpelijk
>dat Nikon geen driver maakt voor de 64 bitversie. Immers de
>gebruikers werken met grote bestanden en zijn gebaad bij een
>snelle verwerking ervan. Een groot intern geheugen helpt
>daarbij. Maar met 32-bits Vista kan ik slechts 3Gb intern
>geheugen adresseren.
>Weet iemand een oplossing voor dit onhandige probleem?
>
>Dan nog een opmerking over de WT-4 in zijn algemeenheid. Zeer
>onhandig dat je het toestel niet onder je camera kunt
>schroeven, zoals dat wel was bij de voorgangers WT-1 t/m WT-3.
>Nu zit je eigenlijk nog steeds aan een draadje en kun je de
>camera niet even neerleggen zonder de kabel los te maken.
>
>Beide geen goede zaken, Nikon!!!

Vwb het plaatsen onderaan de camera: ik ben er geen voorstander van, mijn camera (D3) is al groot genoeg.


Daarnaast denik dat je load tov NT naar de comp wel ERG hoog moet zijn om wachttijden te vreëren. Wellicht heb je eea niet optimaal ingesteld?

Willem

Sony Nex-7

  

Alert Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote | Top

    
marijn52 Registered since 09th Sep 2009Wed 16-Sep-09 10:52 PM
5 posts Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin    Click to send email to this author Click to send private message to this authorClick to view this author's profile
#2. "RE: WT-4 en Vista 64 bit"
In response to Reply # 1


's-Hertogenbosch, NL
          

VWB het al dan niet bevestigen van de WT-4 kun je een andere mening toegedaan zijn. Ook ik heb een D3. Hiervoor had ik de ongeveer even grote D2X met de WT-2. Als je in de studio uit de hand werkt, ervaar ik het als erg lastig dat je de camera niet even weg kan leggen. dat kon met de D2X/WT-2 wel.
Maar het ontbreken van de 64-bit driver ervaar ik toch echt als een gebrek. Natuurlijk zal de overdracht via Transfer (ik gebruik trouwens Camera Control Pro) niet of nauwelijk sneller gaan. Maar je bent nu verplicht om een (langzamer) 32-bit besturingssysteem geinstalleerd te hebben dat slechts 3GB kan adresseren, en dus ook een 32-bit Photoshop, Lightroom etc. En dan heb je gewoon minder snelheid bij het verwerken van je bestanden.

Marijn

>>De Connectivity Util van Nikon heeft alleen een driver
>voor
>>Vista 32 bit en werkt niet onder Vista 64 bit.
>Onbegrijpelijk
>>dat Nikon geen driver maakt voor de 64 bitversie. Immers
>de
>>gebruikers werken met grote bestanden en zijn gebaad bij
>een
>>snelle verwerking ervan. Een groot intern geheugen helpt
>>daarbij. Maar met 32-bits Vista kan ik slechts 3Gb intern
>>geheugen adresseren.
>>Weet iemand een oplossing voor dit onhandige probleem?
>>
>>Dan nog een opmerking over de WT-4 in zijn algemeenheid.
>Zeer
>>onhandig dat je het toestel niet onder je camera kunt
>>schroeven, zoals dat wel was bij de voorgangers WT-1 t/m
>WT-3.
>>Nu zit je eigenlijk nog steeds aan een draadje en kun je
>de
>>camera niet even neerleggen zonder de kabel los te maken.
>>
>>Beide geen goede zaken, Nikon!!!
>
>Vwb het plaatsen onderaan de camera: ik ben er geen
>voorstander van, mijn camera (D3) is al groot genoeg.
>
>
>Daarnaast denik dat je load tov NT naar de comp wel ERG hoog
>moet zijn om wachttijden te vreëren. Wellicht heb je eea niet
>optimaal ingesteld?

  

Alert Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote | Top

        
wblink Registered since 09th Feb 2009Sat 19-Sep-09 01:38 PM
255 posts Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin    Click to send email to this author Click to send private message to this authorClick to view this author's profile
#3. "RE: WT-4 en Vista 64 bit"
In response to Reply # 2
Sat 19-Sep-09 01:40 PM by wblink

Gendt, NL
          

Jij gebruikt de WT4 blijkbaar veel. Ik niet, dus dat zal het verschil in opvatting mbt al dan niet aan de camera bevestigen verklaren. Ik kan me jouw situatie in ieder geval voorstellen.
Ook ik gebruik CCP, maar ik heb alles 32 bit, dus 64 bit is voor mij niet aan de orde. Scheelt het ECHT zoveel?
Overigens denk ik (in ieder geval VIND ik) dat in de nanije toekomst camera's standaard wifi ingebouwd zullen krijgen. Het zou te gek zijn als dat niet zo is.

Groetz,
Willem

>VWB het al dan niet bevestigen van de WT-4 kun je een andere
>mening toegedaan zijn. Ook ik heb een D3. Hiervoor had ik de
>ongeveer even grote D2X met de WT-2. Als je in de studio uit
>de hand werkt, ervaar ik het als erg lastig dat je de camera
>niet even weg kan leggen. dat kon met de D2X/WT-2 wel.
>Maar het ontbreken van de 64-bit driver ervaar ik toch echt
>als een gebrek. Natuurlijk zal de overdracht via Transfer (ik
>gebruik trouwens Camera Control Pro) niet of nauwelijk sneller
>gaan. Maar je bent nu verplicht om een (langzamer) 32-bit
>besturingssysteem geinstalleerd te hebben dat slechts 3GB kan
>adresseren, en dus ook een 32-bit Photoshop, Lightroom etc. En
>dan heb je gewoon minder snelheid bij het verwerken van je
>bestanden.
>
>Marijn
>
>>>De Connectivity Util van Nikon heeft alleen een
>driver
>>voor
>>>Vista 32 bit en werkt niet onder Vista 64 bit.
>>Onbegrijpelijk
>>>dat Nikon geen driver maakt voor de 64 bitversie.
>Immers
>>de
>>>gebruikers werken met grote bestanden en zijn gebaad
>bij
>>een
>>>snelle verwerking ervan. Een groot intern geheugen
>helpt
>>>daarbij. Maar met 32-bits Vista kan ik slechts 3Gb
>intern
>>>geheugen adresseren.
>>>Weet iemand een oplossing voor dit onhandige
>probleem?
>>>
>>>Dan nog een opmerking over de WT-4 in zijn
>algemeenheid.
>>Zeer
>>>onhandig dat je het toestel niet onder je camera kunt
>>>schroeven, zoals dat wel was bij de voorgangers WT-1
>t/m
>>WT-3.
>>>Nu zit je eigenlijk nog steeds aan een draadje en kun
>je
>>de
>>>camera niet even neerleggen zonder de kabel los te
>maken.
>>>
>>>Beide geen goede zaken, Nikon!!!
>>
>>Vwb het plaatsen onderaan de camera: ik ben er geen
>>voorstander van, mijn camera (D3) is al groot genoeg.
>>
>>
>>Daarnaast denik dat je load tov NT naar de comp wel ERG
>hoog
>>moet zijn om wachttijden te vreëren. Wellicht heb je eea
>niet
>>optimaal ingesteld?
>

Willem

Sony Nex-7

  

Alert Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote | Top

            
marijn52 Registered since 09th Sep 2009Mon 21-Sep-09 10:55 PM
5 posts Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin    Click to send email to this author Click to send private message to this authorClick to view this author's profile
#4. "RE: WT-4 en Vista 64 bit"
In response to Reply # 3


's-Hertogenbosch, NL
          

Of het veel uitmaakt? Dat hangt vooral af van de hoeveelheid intern geheugen. Afhankelijk van de versie van Windows Vista kan deze 8 tot 128 Gb geheugen adresseren. Op dit moment is 4 Gb standaard, maar hoe lang nog? Omdat intern geheugen nu eenmaal heel snel toegankelijk is, worden bewerkingen veel sneller uitgevoerd naarmate dit intern geheugen groter is. Het is niet voor niets dat Adobe zijn programma's reeds geschikt heeft gemaakt voor 64 bit. Waarom dus Nikon niet?
Heb je 1 of 2 GB intern geheugen in je machine zitten, dan maakt het niet uit of je een 32 of 64 bit machine hebt.

groeten

Marijn

  

Alert Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote | Top

                
wblink Registered since 09th Feb 2009Tue 22-Sep-09 02:20 PM
255 posts Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin    Click to send email to this author Click to send private message to this authorClick to view this author's profile
#5. "RE: WT-4 en Vista 64 bit"
In response to Reply # 4
Tue 22-Sep-09 02:23 PM by wblink

Gendt, NL
          

Marijn,

Ik zou NOOIT zoveel (meer dan 4 Gb) geheugen aan mijn computer toevoegen.

Als ik een comp speciaal voor de fotografie zou gaan gebruiken wordt het een Apple, GEEN windows-doos.

Willem

Sony Nex-7

  

Alert Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote | Top

                    
marijn52 Registered since 09th Sep 2009Fri 25-Sep-09 08:17 AM
5 posts Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin    Click to send email to this author Click to send private message to this authorClick to view this author's profile
#6. "RE: WT-4 en Vista 64 bit"
In response to Reply # 5


's-Hertogenbosch, NL
          

Willem,

Dat is een heel andere discussie.
In ieder geval ben je dan van het bovenstaande probleem af. In de meest Mac's kan niet meer dan 4 Gb. En soms (Macbook Air)kun je er zelfs niets bijprikken.

Marijn

  

Alert Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote | Top

                        
wblink Registered since 09th Feb 2009Fri 25-Sep-09 02:23 PM
255 posts Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin    Click to send email to this author Click to send private message to this authorClick to view this author's profile
#7. "RE: WT-4 en Vista 64 bit"
In response to Reply # 6


Gendt, NL
          

Hoi,

Ik denk dat we eea uitgekauwd hebben, dus als niemand anders zich erin mengt wat mij betreft einde discussie (met alle respect!). We gebruiken allebei onze spullen op een niet vergelijkbare manier.

Nog 1 laatste vraag: welke software gebruik je?

Willem

Sony Nex-7

  

Alert Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote | Top

                            
marijn52 Registered since 09th Sep 2009Tue 29-Sep-09 05:54 PM
5 posts Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin    Click to send email to this author Click to send private message to this authorClick to view this author's profile
#8. "RE: WT-4 en Vista 64 bit"
In response to Reply # 7


's-Hertogenbosch, NL
          

Willem,

Mee eens!
Ik gebruik voornamelijk PS CS4 (4 bit dus)
Als dat is wat je bedoelt.

Marijn

  

Alert Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote | Top

                                
wblink Registered since 09th Feb 2009Wed 30-Sep-09 03:47 PM
255 posts Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin    Click to send email to this author Click to send private message to this authorClick to view this author's profile
#9. "RE: WT-4 en Vista 64 bit"
In response to Reply # 8


Gendt, NL
          

Hoi Martijn,

Ik gebruik Adobe Lightroom (komen we TOCH een beetje bij elkaar), ik begrijp in dat kader alleen niet die "4 bit".
Dat is dus niet wat je bedoelt.
Maakt mi niet uit: we hebben onze meningen uitgewisseld, er beiden (ik in ieder geval) ons voordeel mee gedaan.

Jij gebruikt de WT4 met CCP in een studio, ik gebruit de WT4 met CCP om lekker warm in de auto te zitten en TOCH een foto in het koude weer te maken.
Grin ... surprise?

Willem

Sony Nex-7

  

Alert Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote | Top

                                    
mhofman Silver Member Nikonian since 20th Jun 2006Sat 03-Oct-09 12:17 PM
259 posts Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin    Click to send email to this author Click to send private message to this authorClick to view this author's profile
#10. "RE: WT-4 en Vista 64 bit"
In response to Reply # 9


Rotterdam e.o., NL
          

Hoi Willem,

ik heb even afgewacht of het nog zou komen maar het blijft verder stil. Mijn nieuwsgierigheid heeft de overhand gekregen en ik ga het je toch vragen

Wat doe je precies vanuit de auto met de WT4? Mogelijk opent dat nieuwe inzichten voor mij.

Groet, Marco

Visit my Nikonians gallery.

Visit my Nikonians gallery.

Visit my Nikonians gallery.

  

Alert Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote | Top

                                        
wblink Registered since 09th Feb 2009Sun 04-Oct-09 03:00 PM
255 posts Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin    Click to send email to this author Click to send private message to this authorClick to view this author's profile
#11. "RE: WT-4 en Vista 64 bit"
In response to Reply # 10


Gendt, NL
          

Mijn nieuwsgierigheid heeft de overhand gekregen
>en ik ga het je toch vragen
>
>Wat doe je precies vanuit de auto met de WT4? Mogelijk opent
>dat nieuwe inzichten voor mij.
>
>Groet, Marco

Niet bijzonders. In de auto is het behaaglijker dan buiten. Hetzelfde geldt voor foto's in mijn tuin.

Ik moet er eerlijk bij bekennen dat mijn Phottix afstandsbediening van €25 eigenlijk net zo goed voldoet.

Ik vind dergelijke "gadgets" nu eenmaal leuk. Helaas erg duur: een WT4 met CCP komt op bijna €700, eigelijk gekkenwerk als je dat niet professioneel gebruikt.

Ter info voor anderen: CCP werkt OOK met een USB kabel!

Willem

Sony Nex-7

  

Alert Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote | Top

Forums Lobby MULTILINGUAL NIKONIANS The Dutch Café (Public) topic #594 Previous topic | Next topic


Take the Nikonians Tour and learn more about being a Nikonian Wiki /FAQ /Help Listen to our MP3 photography radio channels Find anything on Nikon and imaging technology - fast!

Copyright © Nikonians 2000, 2014
All Rights Reserved

Nikonians®, NikoScope® and NikoniansAcademy™ are trademarks owned by Nikonians.org.
Nikon®, Nikonos® and Nikkor® are registered trademarks of Nikon Corporation.