nikonians

Even though we ARE Nikon lovers,we are NOT affiliated with Nikon Corp. in any way.


Sign up Login
Home Forums Articles Galleries News Workshops Shop Recommended
members
All members Wiki Contests Vouchers Apps Newsletter THE NIKONIAN™ Magazines Podcasts Fundraising
savingbirds

CA
8 posts

Click to send email to this author Click to send private message to this author
savingbirds Registered since 03rd Mar 2012
Mon 12-Mar-12 02:48 AM

I recently (this afternoon) bought a F80 film SLR for a photography class for school. I was also able to purchase an AF Nikkor 28-200 1:3.5-5.6D lens as well. Until I get batteries (and film for that matter), I would be testing the lens on my D60 (crop sensor 1.5x).

I normally shoot at ISO-400 in P mode and these are two pictures I took recently with the 18-55 kit lens:

http://10secondsflat.tk/photos/PT/18-55(1).JPG
(1/800 sec / f/3.5 / 18mm / ISO-400)

http://10secondsflat.tk/photos/PT/18-55(2).JPG
(1/13 sec / f/6.3 / 55mm / ISO-400)

Though not the best examples, you can see that the images are quite well-exposed.

Now these are two taken with the 28-200:

http://10secondsflat.tk/photos/PT/ISO-400.JPG
(1/60 sec / f/3.8 / 36mm / ISO-400)

http://10secondsflat.tk/photos/PT/ISO-1100.JPG
(1/30 sec - Hence slight shake / f.3.8 / 36mm / ISO-1100)

The last picture was taken with auto ISO.

I never had underexposure problems with the kit lens before. Is there something I need to change?

Note: I also have an HB-12 hood and an Opus 72mm UV filter on the lens. I tried without both, but the results were the same.

Please help!

Subject
ID
Reply message RE: D60 New Lens Unexposed
1
Reply message RE: D60 New Lens Unexposed
4
Reply message RE: D60 New Lens Unexposed
2
Reply message RE: D60 New Lens Unexposed
3
Reply message RE: D60 New Lens Unexposed
5
     Reply message RE: D60 New Lens Unexposed
6

G