Go to a  "printer friendly" view of this message which allow an easy print Printer-friendly copy Go to the page which allows you to send this topic link and a message to a friend Email this topic to a friend
Forums Lobby GET TO KNOW YOUR CAMERA & MASTER IT Nikon D7100, D7000 (Public) topic #22383
View in linear mode

Subject: "Problem using Remote for long exposure" Previous topic | Next topic
Steve6344 Silver Member Nikonian since 31st Jul 2012Thu 29-Nov-12 02:01 PM
285 posts Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin    Click to send email to this author Click to send private message to this authorClick to view this author's profile
"Problem using Remote for long exposure"
Thu 29-Nov-12 02:10 PM by Steve6344

Aventura, US
          

I am using a 3rd party remote for long exposures.

Using ND filter, I put the camera in Manual and bulb mode and see the "--" indicating bulb mode when the shooting dial is in remote.

What I expected was that the first time I pressed the remote the exposure would start and the second time I pressed the remote the exposure would stop

When the exposure was about 30 seconds (timed on my iphone) (which is the limit for automatically timed exposures) the final picture didn't come up on the LCD. I pressed the review arrow button but still nothing came up on LCD. I turned camera off and on and found that camera had taken 2 images.

I tried same procedure with a 40 sec and 60 sec exposure and had no problem. Could review on LCD and only one picture taken.

Is it a problem with the remote, the camera, or something I'm doing?

-- Afterwards I was looking at the data in View NX 2 and the first image in the 'bad' pair was 30 seconds which is correct and the 2nd image was about 7 seconds which is probably the delay until I turned the camera off.

Visit my Nikonians gallery.

  

Alert Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote

A general, generic topicProblem using Remote for long exposure [View all] , Steve6344 Silver Member, Thu 29-Nov-12 02:01 PM
 
Subject Author Message Date ID
Reply message RE: Problem using Remote for long exposure
tekneektom Gold Member
29th Nov 2012
1
Reply message RE: Problem using Remote for long exposure
luckyphoto Silver Member
29th Nov 2012
2
     Reply message RE: Problem using Remote for long exposure
Steve6344 Silver Member
29th Nov 2012
3
Reply message RE: Problem using Remote for long exposure
cosmicfires Silver Member
29th Nov 2012
4
Reply message RE: Problem using Remote for long exposure
DeanAZ Moderator
29th Nov 2012
5
Reply message RE: Problem using Remote for long exposure
PeterBeckett Gold Member
30th Nov 2012
6
Reply message RE: Problem using Remote for long exposure
elec164 Silver Member
01st Dec 2012
8
     Reply message RE: Problem using Remote for long exposure
Steve6344 Silver Member
01st Dec 2012
9
Reply message RE: Problem using Remote for long exposure
mfphoto1
01st Dec 2012
7

Forums Lobby GET TO KNOW YOUR CAMERA & MASTER IT Nikon D7100, D7000 (Public) topic #22383 Previous topic | Next topic


Take the Nikonians Tour and learn more about being a Nikonian Wiki /FAQ /Help Listen to our MP3 photography radio channels Find anything on Nikon and imaging technology - fast!

Copyright © Nikonians 2000, 2014
All Rights Reserved

Nikonians®, NikoScope® and NikoniansAcademy™ are trademarks owned by Nikonians.org.
Nikon®, Nikonos® and Nikkor® are registered trademarks of Nikon Corporation.