Even though we ARE Nikon lovers,we are NOT affiliated with Nikon Corp. in any way.

Sign up Login
Home Forums Articles Galleries News Workshops Shop Recommended
All members Wiki Contests Vouchers Apps Newsletter THE NIKONIAN™ Magazines Podcasts Fundraising

Waterville, US
22 posts

Click to send email to this author Click to send private message to this author

"Strange Tamron"

srd1941 Silver Member Nikonian since 05th Feb 2012
Sat 10-Nov-12 10:45 PM

Yesterday I got my D5100 back from Nikon Repair for a focus tweak and was trying it with various lenses. Focus looked good but a strange thing happened. I had a Tamron 70-300 mounted and had snapped several pictures which were OK and then all of a sudden a photo was way dark. I looked at my settings on the LCD and they looked right so checked the data and found that I had shot at 1/2500 of a second. I metered again and LCD showed 1/60 so shot another photo and still way dark. I again took a look at the settings on the LCD which continued to read 1/60 of a second. I then replaced the lens with a Tamron 10-24 and all was well. I checked it with a Nikon 18-55, a 35 1.8, a 55-200 and again the Tamron 10-24 which all worked well. I re-installed the 70-300 and it worked just fine. Today I installed the Tamron 70-300 again and it worked as it should. What in the world would cause the camera to meter at one setting and the lens stop down to entirely different setting?


Visit my Nikonians gallery.

A general, generic topic Strange Tamron [View all] , srd1941 Silver Member, Sat 10-Nov-12 10:45 PM
Reply message RE: Strange Tamron
Reply message RE: Strange Tamron
Reply message RE: Strange Tamron
Reply message RE: Strange Tamron
     Reply message RE: Strange Tamron