Go to a  "printer friendly" view of this message which allow an easy print Printer-friendly copy Go to the page which allows you to send this topic link and a message to a friend Email this topic to a friend
Forums Lobby MASTER YOUR TOOLS - Hardware & Software Nikon Speedlights & Lighting topic #60542
View in linear mode

Subject: "SB900 Firing Issues" Previous topic | Next topic
franco1 Gold Member Nikonian since 10th Mar 2009Tue 15-Jan-13 02:19 AM
71 posts Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin    Click to send email to this author Click to send private message to this authorClick to view this author's profile
"SB900 Firing Issues"


Athelstone, AU
          

Just wandering if anyone else is having the same issues as I'm experiencing with my SB900. What's happening is that the Ready light is showing that the flash is ready to fire. When I take the image the flash doesn't fire fully, I say that because the flash fires but with insufficient power so my image is dark. When I take the second shot the image is fine, that is it's exposed correctly. This happens regularly and occurs regardless of weather I'm using fresh rechargeables. I'm considering when I get back from my US holiday (and what a pain it is to have faulty equipment when you're on vacation overseas) to have the capacitor replaced. I'v heard that this can be an issue over time.

Is anyone else experiencing the same problem and if so what have you done to rectify it?

Thanks for your help.

Cheers
Elio

Visit my Nikonians gallery.

Visit my Nikonians gallery.

  

Alert Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote | Top

Replies to this topic

ctadin Silver Member Nikonian since 28th Oct 2008Tue 15-Jan-13 01:16 PM
960 posts Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin    Click to send email to this author Click to send private message to this authorClick to view this author's profile
#1. "RE: SB900 Firing Issues"
In response to Reply # 0


St Louis, US
          

Elio,
Hi, I had a similar problem with my SB-900 flash while on a shoot a few years ago. Luckily, I had a backup SB-900 with me. I wound up sending the SB-900 to Nikon to have the capacitor replaced. I don't recall how much it cost me, but since then, I've not had any problems with that flash or any of my other SB-900's.

Cheryl

  

Alert Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote | Top

    
franco1 Gold Member Nikonian since 10th Mar 2009Wed 16-Jan-13 12:07 AM
71 posts Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin    Click to send email to this author Click to send private message to this authorClick to view this author's profile
#2. "RE: SB900 Firing Issues"
In response to Reply # 1


Athelstone, AU
          

Hi Cheryl,
Thanks for that. I'm convinced that I have to do the same thing and get the capacitor replaced. The problem is intermittent and is consistent with what faulty capacitors can do.

Thanks again for your input.

Cheers
Elio

Visit my Nikonians gallery.

Visit my Nikonians gallery.

  

Alert Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote | Top

Forums Lobby MASTER YOUR TOOLS - Hardware & Software Nikon Speedlights & Lighting topic #60542 Previous topic | Next topic


Take the Nikonians Tour and learn more about being a Nikonian Wiki /FAQ /Help Listen to our MP3 photography radio channels Find anything on Nikon and imaging technology - fast!

Copyright © Nikonians 2000, 2014
All Rights Reserved

Nikonians®, NikoScope® and NikoniansAcademy™ are trademarks owned by Nikonians.org.
Nikon®, Nikonos® and Nikkor® are registered trademarks of Nikon Corporation.