nikonians

Even though we ARE Nikon lovers,we are NOT affiliated with Nikon Corp. in any way.


Sign up Login
Home Forums Articles Galleries News Workshops Shop Recommended
members
All members Wiki Contests Vouchers Apps Newsletter THE NIKONIAN™ Magazines Podcasts Fundraising

D5100 audio/video out of sync

pastordcraig

Fort Yukon, US
37 posts

Click to send email to this author Click to send private message to this author
pastordcraig Registered since 18th May 2011
Thu 24-May-12 02:32 AM

Hey all,

I bought a D5100 for my wife for Mothers' Day, and she's having issues with the movie function. Movies play back correctly on the camera, but after the files have been loaded onto the computer, the video plays in slow motion -- the audio plays at the proper speed. Any ideas what might be causing this, or how to fix it?

I've tried overwriting the firmware (we already had the most recent version, but thought it might have been corrupted), and I tried playing the movies using several players on the computer with the same result.

It occurred to me that since the camera was made in Japan, we might have that out of sync martial arts movie thing going; my wife thinks not. :~)

Thanks in advance for your help.

David Craig
Fort Yukon, Alaska

Visit my Nikonians gallery.

Leonard62

Hatboro, Pa, US
4033 posts

Click to send email to this author Click to send private message to this author

#1. "RE: D5100 audio/video out of sync" | In response to Reply # 0

Leonard62 Gold Member Awarded for excellent contributions and sharing his in-depth knowledge and experience with the community, especially of Nikkor Lenses Writer Ribbon awarded for his contributions to the Nikonians Resources articles library Nikonian since 15th Mar 2009
Thu 24-May-12 03:23 PM

It sounds to me like your computer is too slow. I had the same problem with my older Mac. The same file plays perfectly on my much newer laptop with an Intel i5 processor.

Len

Visit my Nikonians gallery.

pastordcraig

Fort Yukon, US
37 posts

Click to send email to this author Click to send private message to this author

#2. "RE: D5100 audio/video out of sync" | In response to Reply # 1

pastordcraig Registered since 18th May 2011
Sat 26-May-12 03:41 PM

Len,

You are a genius! (or at least gifted). Many thanks. Problem solved . . . kind of. My wife now wants a new computer.

David

Visit my Nikonians gallery.

G